طراح: فهیمه مداین
این پروژه بازسازی در یکی از واحدهای شمال تهران انجام شد، جایی که سبک زندگی زوجی پرمشغله، مسیر طراحی را بهطور کامل تحت تأثیر قرار داد. خانم ناهید، مشاور روانشناسی و استاد دانشگاه، و آقای آرش، پزشک عمومی و مدیر یک مرکز درمانی خصوصی، بهدنبال خانهای بودند که نه برای نمایش، بلکه برای زندگی شخصی، خلوت، مطالعه و آرامش روزهای پرتنششان طراحی شود.
فضای نشیمن: مرز بین سادگی و شخصیت
در این نشیمن که با درگاهی ساده اما شاخص از آشپزخانه جدا شده، خبری از پلان باز نیست. ساکنین خانه دوست داشتند فضای نشیمن، حریمی مستقل برای استراحت، فیلم دیدن و مطالعه باقی بماند. تلویزیون حذف شد و بهجای آن، یک پرده نمایش ساده و جمعشونده برای تماشای فیلم طراحی شد تا فضا در عین کارکردی بودن، آرامش بصری خود را حفظ کند. دیوارها سادهاند، اما یک کتابخانه دیواری بزرگ، نشانهای از حضور جدی کتاب در زندگی این خانواده است. نور طبیعی بهصورت کنترلشده از پردههای نازک عبور میکند و آرامشی لطیف به فضا میبخشد.
آشپزخانه: اتصال عملکرد و آرامش
آشپزخانه در پروژه بازسازی، تغییرات بنیادی داشت. یکی از اتاقها حذف شد تا مسیر ارتباطی جدیدی با بالکن ایجاد شود و آشپزخانه کشیدهتری با نور طبیعی شکل بگیرد. فرم کابینتها منحنی و متریال آن ترکیبی از چوب و لمینیت بافتدار است که به سبک جپندی (ترکیبی از مینیمالیسم ژاپنی و گرمای اسکاندیناوی) وفادار مانده. در نقطه اتصال آشپزخانه و بالکن، یک فضای لاندری مخفی طراحی شد.. این فضا، هم کارآمد است و هم از لحاظ بصری با طراحی کلی پروژه هماهنگ شده است.
خوندن این مقاله رو از دست نده:
اگه خونت شبیه همه هست، حتما این 5 ایده رو نداری!
بالکن: فرار آرامشبخش از هیاهوی شهر
بالکن در این پروژه صرفاً یک فضای بیرونی نبود؛ بلکه بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای خانه طراحی شد. در امتداد آشپزخانه و لاندری، بالکن با پوشش سبز مصنوعی و چیدمانی مبتنی بر فرمهای ارگانیک تعریف شد. مبلمان چوبی با پشتی خمیده، کوسنهای ساده و گرد، و یک میز مینیمال، همه نشاندهنده وفاداری به سبک جپندی هستند. درختچه مرکزی در فلاورباکس دایرهای، به فضا بُعد عمودی بخشید. این بالکن جایی است برای نوشیدن چای عصرگاهی، مدیتیشن یا نوشتن. سقف چوبی با نور خطی مخفی و دیوار سبز عمودی حس حضور در طبیعت را تقویت میکند.
جمعبندی نهایی
پروژه طراحی داخلی جپندی در تهران، پاسخی بود به نیاز خانوادهای برای داشتن خانهای «شخصیسازیشده برای آرامش». انتخاب متریالهای طبیعی، فرمهای نرم، فضاهای مستقل و نورپردازی غیرمستقیم، همگی در راستای لایفاستایل آرامطلب ناهید و آرش تعریف شدند. این پروژه نمونهای واقعی از طراحی براساس شخصیت و سبک زندگی است، نه صرفاً پیروی از ترندهای بازار.